Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Tuvana Türkay Kimdir
Tuvana Türkay Kimd..

Tuvana Türkay (d. 3 Ekim 1990, Üsküdar), Türk aktris.

Biyografi

Anne tarafı Kırım Türklerinden babası ise Bulgaristan göçmeni olan Tuvana Türkay İstanbul’da dünyaya geldi. Tuvana Türkay yedi yaşındayken anne-babası ayrılınca ablasıyla birlikte annesiyle kaldı. Türkay İstanbul Güneş Koleji’ni bitirdikten sonra eğitimine Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde devam etmiştir.

Kariyeri
Kamera karşısına erken yaşta geçen Tuvana Türkay, 9 yaşında reklam filmlerinde oynamaya başladı. 17 yaşında özel bir oyunculuk okuluna kaydolan Türkay, ilk başrolünü de bu sıralarda Ayrılık adlı dizide Kevok karakteriyle aldı. İzleyen yıllarda birçok dizide rol alan Türkay, ilk sinema başrolünde Ayşegül karakteriyle Eksik Sayfalar (2013) filminde aldı. Aralık 2017 itibariyle Fikret Kuşkan, Elifcan Ongurlar, Serdar Özer, ve Özgün Çoban gibi isimlerin rol aldığı Kızlarım İçin adlı dizide rol almaktadır.

Oyunculuğun yanı sıra şarkıcılıkla da ilgilenen Türkay, 2015 yılında Enbe Orkestrası’nın albümünde sözü müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun isimli parçayı seslendirdi. Daha sonra Mustafa Ceceli aranjörlüğünde “Tuana” şarkısını coverlayan Türkay, ayrıca şarkı sözü ve beste de yapmaktadır.

Özel yaşamı
Tuvana Türkay bekârdır.

Filmografi

Sinema
YılYapımRolNotlar
2013Eksik SayfalarAyşegülBaşrol Oyuncusu
2015En GüzeliGizemBaşrol Oyuncusu
2015Güvercin UçuverdiSema TaşkınBaşrol Oyuncusu
2015Bizans Oyunları (Geym Of Bizans)Ayçörek HatunBaşrol Oyuncusu
2016Somuncu Baba Aşkın SırrıNecmiyeBaşrol Oyuncusu
2016Sen Sağ Ben SelametBaşrol Oyuncusu
2017Olanlar OlduAslıBaşrol Oyuncusu
Televizyon
YılYapımRolNotlar
2009AyrılıkKevokBaşrol Oyuncusu
2010Nakş-ı Dil SultanNakş-ı Dil SultanBaşrol Oyuncusu
2010-2012Yer Gök AşkBade Palalı HancıoğluBaşrol Oyuncusu
2014Kara Para AşkBahar ÇınarBaşrol Oyuncusu
2016OyunbozanEceBaşrol Oyuncusu
2017Deli gönülFatmanurBaşrol Oyuncusu
2017Kızlarım İçinKumruBaşrol Oyuncusu


Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 20/12/2017
  • Kategori: Müzisyen,Oyuncu
  • Görüntülenme: 326

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: